16/5/09

Βαρυσήμαντη δήλωση Γιάννη Παπαδόπουλου


Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη (Α.Σ.) ΠΑΟΚ και τέως Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδόπουλος. Σ' αυτό εξειδικεύει τις θέσεις του και το πρόγραμμά του για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και δίνει κάποιες απαντήσεις για τις σχέσεις του με την ΠΑΕ, μετά την ιδιαίτερα οξεία ανακοίνωση με την οποία είχε "υποδεχτεί" η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την υποψηφιότητά του. Το δελτίο τύπου αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Τα μέλη του Α.Σ. ΠΑΟΚ εκλέγουν τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ψηφίζουν για ένα καλύτερο αύριο της αγαπημένης ομάδας σε όλα τα αθλήματα. Ψηφίζουν για έναν ΠΑΟΚ δυνατό παντού με ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε νέες ιδέες, προτάσεις και στιβαρή διοίκηση. Ανθρώπους που θα τολμήσουν να ανοίξουν τις πόρτες του Α.Σ. ΠΑΟΚ στον λαό του, θα διοικήσουν με διαφάνεια και οικονομική σύνεση, θα σεβαστούν στο έπακρο τις οικονομικές θυσίες του αγνού φιλάθλου, ο οποίος δίνει το υστέρημα του για τον ΠΑΟΚ και θα του το ανταποδώσουν με επιδόσεις, τίτλους, πρωτιές.

Οι στόχοι της κίνησής μας, δεν είναι ούτε οι προεδρικές θέσεις και οι «καρέκλες» ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες και η περιφορά αξιωμάτων. Η πολύχρονη και βάναυση «διακωμώδηση» του ΠΑΟΚ στα γήπεδα του μπάσκετ και η αγωνιστική κατάπτωση των υπολοίπων τμημάτων πρέπει να σταματήσει. Όσοι επιχειρούσαν επί σειρά ετών να ροκανίσουν τον Ερασιτέχνη προς ίδιον όφελος, είναι ήδη υπόλογοι απέναντι στο λαό του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει και μνήμη και κρίση.

Αντιπαρερχόμαστε την έλλειψη προτάσεων για το ξελάσπωμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ από την απερχόμενη διοίκηση Κατσαρή και θέτουμε στην κρίση των μελών του Ερασιτέχνη τις θέσεις μας, τις οποίες θα αναπτύξουμε αναλυτικά στο κυρίαρχο όργανο, τη Γενική Συνέλευση:

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Μείωση ετήσιας συνδρομής, κατάργηση καρτέλας, κεντρικό μάρκετινγκ στον Α.Σ., υιοθέτηση βιβλίων Γ’ Κατηγορίας και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε όλα τα τμήματα, ορθολογική αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (γήπεδο μπάσκετ κλπ), αναδιοργάνωση γραφείων, σύνταξη οργανογράμματος, δημιουργία και ανάπτυξη σύγχρονης – ενημερωμένης ιστοσελίδας.

Β. ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Κάρτα μέλους με προνόμια, εκκαθάριση Μητρώου μελών, δυνατότητα εγγραφής μελών μέσω διαδικτύου, γενική συνέλευση ανά εξάμηνο για απολογισμό και ενημέρωση, υιοθέτηση θεσμών διαφάνειας μέσω της τροποποίησης του Καταστατικού, πραγματική λειτουργία της Εξελεγκτικής Επιτροπής με συμμετοχή ατόμου από την μειοψηφία, εκλογικοί κατάλογοι διαθέσιμοι σε όλα τα ψηφοδέλτια, πρόβλεψη για ετήσιο διαχειριστικό έλεγχο σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών των Γ.Σ. και εφαρμογή των αποφάσεων τους.

Γ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Επιδίωξη πρωταθλητισμού σε όλα τα τμήματα, στελέχωση τμημάτων ανάλογα με αριθμό αθλητών, επιλογή των καλύτερων προπονητών, άμεση βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, υπαγωγή των Ακαδημιών του μπάσκετ υπό την ευθύνη και εποπτεία της ΚΑΕ όπως έγινε με την ΠΑΕ, ανάπτυξη παιδικού και εφηβικού αθλητισμού.

Δ. ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Εξάντληση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας, κατάρτιση τεχνικής και οικονομικής προμελέτης κατασκευής του νέου γηπέδου στην Τούμπα από ανεξάρτητους φορείς (ΑΠΘ, Τεχνικό Επιμελητήριο), διεξαγωγή γενική συνέλευσης για την επιλογή μεταξύ των προτεινόμενων λύσεων, άμεση συνεργασία - πλήρη συμφωνία με την ΠΑΕ για την ικανοποίηση των αναγκών της, διεθνής διαγωνισμός μελέτης και κατασκευής του νέου γηπέδου, καθώς διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια, ασφάλεια εγκαταστάσεων, μέγιστο οικονομικό όφελος, κατασκευαστική εμπειρία και ποιότητα.

Είναι στο χέρι των μελών του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, να αλλάξουν σελίδα και να οδηγήσουν πιο ψηλά την αγαπημένη μας ομάδα. Ψηφίστε μαζικά, ψηφίστε με τη συνείδηση σας στις ερχόμενες εκλογές, με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ και όχι το ατομικό συμφέρον.

Υ.Γ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία πρόθεση, ούτε να πλήξω την ενότητα του ΠΑΟΚ, ούτε να θίξω το έργο του Θόδωρου Ζαγοράκη -στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ- με τον οποίο είχα την τιμή να έχω αγαστή συνεργασία επί αρκετό διάστημα και το όραμα του για το ποδοσφαιρικό τμήμα θα εξακολουθώ να στηρίζω με επιμονή. Εύχομαι από το βάθος της καρδιάς μου, η αγαπημένη μας ομάδα να πετύχει το στόχο της και να γεμίσει με ικανοποίηση τις καρδιές εκατομμυρίων ΠΑΟΚτσήδων ανά τον κόσμο που προσφέρουν την ψυχή τους για την ασπρόμαυρη ιδέα.

Κανείς δεν είναι πάνω από την ιδέα του ΠΑΟΚ, που γαλούχησε γενιές ανθρώπων, και τους δίδαξε πώς να είναι υπερήφανοι, δυνατοί και τελικά νικητές, όταν αντιμετωπίζουν την αδικία, τη δολιότητα, το κατεστημένο. Αυτή η ανεπανάληπτη υπερηφάνεια ενός λαού, που έχει το σεβασμό και το θαυμασμό, ακόμα και των μεγαλύτερων αντιπάλων του, δεν μπορεί να κλονισθεί από μεμονωμένες πράξεις και άτομα.

Γιάννης Παπαδόπουλος


Πρόκειται για μια ανακοίνωση ελπίδας, που θέτει τα βασικά σημεία μιας αναγέννησης του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, της "μάνας" του σωματείου και μοναδικού ιδιοκτήτη του Εμβλήματος και του γηπέδου του. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένος Αντιπρόεδρος της διοίκησης Ζαγοράκη, και η θητεία του αυτή αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για μια μελλοντική επιτυχημένη θητεία και στον Ερασιτέχνη. Το δυστύχημα είναι ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη των παλιών του συνεργατών στην ΠΑΕ, αλλά αντιθέτως τους έστρεψε εναντίον του, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο διασπαστής της ενότητας του ΠΑΟΚ και αυτός που πάει κόντρα στο θέλημα του Προέδρου και φυσικού ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη. Αντίθετα, ο παρωχημένος και μέχρι πρότινος λαομίσητος νυν Πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής κατάφερε να εμφανίζεται τώρα εγγυητής της ενότητας, έχοντας εξασφαλίσει την στήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του του νυν Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη, αλλά και μελών από το Χρυσό Δικέφαλο. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αντίθετα έχει την υποστήριξη του ΜΕΛΒΑ, του φορέα που υποστηρίζει την Ιδέα της Λαϊκής Βάσης, δηλαδή ενός ΠΑΟΚ που θα ανήκει στο Λαό του. Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να πάρουμε την τελική μας απόφαση για τις εκλογές της Τρίτης.

6 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Γκαγκάτσης, Κατσαρης,
Φοβάμαι πως
κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκείας...

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε προχώρα είμαστε μαζί σου!!!!Όσο για τον Γιαννάκη αύριο που θα φάει τα μούτρα του θα μάθει να μην τα βάζει να μην ειρωνεύεται τον αρχηγό και αν μην χαλάει την ηρεμία της ομάδας για προσωπικό όφελός.......

Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας αύριο με το χανούμι!!!!

ΥΓ 1 Σας παρακαλώ μην βλέπετε παντού φαντάσματα!!!!Έλεος λίγο εμπιστοσύνη στη διοίκηση!!!!

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Νίκο,

σαφέστατα και υπάρχει κάτι σάπιο: το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Παοκτσάκι,

δε νομίζω δα ότι διέπραξε και το προπατορικό αμάρτημα ο "Γιαννάκης". Ποια ειρωνεία; Και στις δυο δηλώσεις του είναι θετικός απέναντι στην ΠΑΕ, της οποίας άλλωστε εξέχων μέλος υπήρξε και ο ίδιος. Όσο για την ενότητα, πράγματι τη διαταράσσει, αλλά το προσωπικό όφελος είναι δική σου ερμηνεία. Μπορεί να είναι για όφελος του ΠΑΟΚ. Όλοι μας συμφωνούσαμε, εξάλλου, ότι είναι απαραίτητη μια διοικητική αλλαγή στον Ερασιτέχνη. Τώρα θα το κάνουμε γαργάρα επειδή έτσι θέλει - χωρίς να το αιτιολογεί - ο Θόδωρος;

Η εμπιστοσύνη αδελφέ μου, είναι προϊόν και αποτέλεσμα έλλογης επεξεργασίας δεδομένων. Ο Θόδωρος αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις χωρίς καμία αιτιολόγηση, ή με ανεπαρκή (βλέπε χρέωση διαρκείας για πλέι-οφ).

Προσωπικά έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο Θόδωρο Ζαγοράκη. Ελπίζω μόνο να μην την καταχραστεί. Και για να μη μείνω με την ελπίδα, ζητώ διαφάνεια. Αυτή δεν ήταν άλλωστε και η σημαία της διοίκησης Ζαγοράκη με το που ανέλαβε;

Αναμένω τη ΓΣ της Δευτέρας για εξηγήσεις. Ελπίζω να παραβρεθείς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τάκολα τι εξηγήσεις θέλεις;;;;Σε κάθε τι που κάνει πρέπει να το αιτιολογεί;;;;Αυτός διοικεί και αυτός θα αποφασίζει όπως νομίζει καλητερα για την ομάδα!!!!!Θα μας ρωτάει για το κάθε τι;;;;Αυτόν τον βάλαμε εκεί για να αποφασίζει και όχι για να κάνει αυτό που θα του λέμε εμείς.Άλλωστε θα κριθεί για τις αποφάσεις του!!!!Δηλαδή θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι τα πλει οφ θα δώσουν ρευστότητα στην παε που την έχει ανάγκη άλλωστε πρέπει να δοθούν προκαταβολές για μεταγραφές!!!!!

Όσο για τη διαφάνεια αν ήσουν στην ΓΣ της ΠΑΕ θα μπορούσες να ρωτήσεις ότι θέλεις για οποιοδήποτε θέμα και θα στο απαντούσε ακόμα και ο ίδιος προσωπικά ή κάποιος συνεργάτης του.και επίσης όσον αφορά τα οικονομικά (που είναι ο πιο κρίσιμος πόρος σε μια εταιρεία)κάθε τόσο δημοσιεύουν αναλυτικές εκθέσεις που τα λένε όλα χαρτί και καλαμάρι!!!!Δεν νομίζω να έχεις παράπονο.Άλλωστε σε 2 χρόνια ξεχρέωσαν 10 εκατομμύρια τι άλλο να σου αιτιολογήσει;;;;;

Όσον αφορά τον γιαννάκη έκανε μια ειρωνική δήλωση για τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του......Άλλα για να τον έδιωξε ο Ζαγοράκης κάτι θα ήξερε αυτό δεν σου κίνησε την περιέργεια;;;;;Μήπως ερωτώ υπονόμευε τον Ζαγοράκη;;;Μήπως τον προσέβαλε σε τρίτους;;;;'
Και ο Ζαγοράκης δεν είναι άτομο που θα καταχραστεί την εμπιστοσύνη και την αγάπη κανενός!!!!!Είναι πολύ συναισθηματικός και καλός για τον χώρο του βρώμικου ποδοσφαίρου.
Φράγκα έχει δόξα έχει όμορφη γυναικά και ωραία οικογένεια έχει ωραίος άντρας είναι τι άλλο να θέλει;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Παοκτσάκι,
δεν είπα ότι πρέπει να μας ρωτάει, ούτε να κάνει αυτό που θέλουμε. Είπα ότι πρέπει να αιτιολογεί τις αποφάσεις του και να προσπαθεί να μας πείθει για την ορθότητά τους. Αν με αυτό που λες για τη ρευστότητα που θα μας δώσουν τα πλέι-οφ εννοείς την απόφαση για την εξτρά χρέωση στα Διαρκείας, τότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έλεγε. Εξήγησα από την αρχή ότι ο τρόπος που αιτιολόγησε την απόφασή του για την εξτρά χρέωση στα Διαρκείας δεν ήταν σωστός. Περί διαφάνειας στην ΠΑΕ με ανησυχεί ότι από τότε που έφυγε ο Παπαδόπουλος σταμάτησε κάθε σχετικό σχόλιο και εξήγηση. Το θέμα δεν είναι εγώ να ρωτώ και να ψάχνω, το θέμα είναι να αισθάνεται από μόνη της η διοίκηση την υποχρέωση να δίνει επαρκείς και λογικές εξηγήσεις.
Ότι ο Ζαγοράκης έδιωξε τον Παπαδόπουλο από την ΠΑΕ πρώτη φορά το ακούω. Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο περί υπονόμευσης Ζαγοράκη από Παπαδόπουλο πες το να το μάθουμε κι εμείς.
Θέλω να σου διευκρινίσω ότι αγαπώ, θαυμάζω, στηρίζω, σέβομαι απεριόριστα τον Πρόεδρο και φυσικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Θόδωρο Ζαγοράκη. Πάνω όμως από οποιοδήποτε άτομο βρίσκονται ορισμένες αρχές.