3/7/08

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Βερόν


Ευτυχή κατάληξη είχε εδώ και δυο μέρες η υπόθεση απόκτησης του Ρικάρντο Ματίας Βερόν. Ως γνωστόν, ο Αργεντίνος είχε έρθει στον ΠΑΟΚ το Γενάρη, δανεικός για έξι μήνες από την ιταλική Σιένα, τα δε δικαιώματά του ανήκαν εξ ημισείας στη Σιένα και τη Ρετζίνα. Τελικά, με τη βοήθεια και του ΠΑΟΚ, τα δικαιώματα του παίκτη κατέληξαν εξ ολοκλήρου στη Σιένα, από την οποία ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον παίκτη έναντι 150 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Ο Βερόν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, και οι πληροφορίες μας λένε ότι θα αμείβεται με 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για μια σπουδαία "μεταγραφή", εφόσον ο παίκτης, παρότι έπαιζε στον ΠΑΟΚ, δεν ανήκε σ' αυτόν, αντίθετα μάλιστα ανήκε εξ ημισείας σε δύο ιταλικές ομάδες, άρα ήταν μια δύσκολη, περίπλοκη επιχείρηση η απόκτησή του. Τον Βερόν τον ξέρουμε, είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρικό μυαλό σπάνιο, και δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους παίκτες να φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σημαντικό είναι επίσης ότι και ο ίδιος μας ξέρει, κι επομένως υπέγραψε στον ΠΑΟΚ όχι γιατί τον έστειλαν κάποιοι, ούτε γιατί έτσι τό 'φερε η τύχη, αλλά γιατί πραγματικά το θέλει ο ίδιος.

Ο Ματίας Βερόν είναι 27,5 ετών, έχει ύψος 1.73μ. και βάρος 72κ. Είναι παντρεμένος με Ιταλίδα, και έχει ένα μωρό. Αν και θεωρείται αμυντικός χαφ, τα προσόντα του είναι κυρίως οργανωτικά, και τέτοιο ρόλο πιστεύω ότι θα έχει τη νέα χρονιά. Είναι παίκτης νοικοκύρης, με μεγάλη ηρεμία και σιγουριά στο παιχνίδι του, εξαιρετικό κοντρόλ, καλή ντρίμπλα και σπουδαία πάσα, κυρίως ψηλή - θέλει αρκετή δουλειά ακόμη στην "κοφτή, κάθετη πάσα. Είναι εργατικός, και όταν χάνει τη μπάλα μαρκάρει. Το μεγάλο του ελάτωμα, το οποίο δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα στην Ιταλία, είναι η βραδύτητα, κυρίως στο τρέξιμο, ενίοτε όμως και στην ενέργεια, θεωρώ όμως ότι για το Ελλαδιστάν είναι μια χαρά και κάτι παραπάνω. Προσδοκώ ότι ο Ματίας, υποστηριζόμενος από δυο "δουλευτές" και "κόφτες" χαφ, θα είναι από τους πρωταγωνιστές της νέας χρονιάς και της αναγέννησης του ΠΑΟΚ.

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Βλέπω τον έχεις αναλύσει καλά τον Βερόν. Αυτό που μ' αρέσει και εμένα είναι η εξυπνάδα του στο παιχνίδι, λόγος που τον κάνει και οργανωτή.

takola είπε...

Μ΄αρέσει να βλέπω κριτικά το ποδόσφαιρο, Παναγιώτη. Να αναλύω παίκτες και συστήματα, να παρατηρώ κινήσεις, πολλές φορές και μακριά από την μπάλα. Και ελπίζω φέτος να δω ορισμένα ωραία πράματα στην ομάδα μας!

Panagiotis είπε...

Μα έτσι πρέπει. Αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος.