31/7/08

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στα χέρια του Δημήτρη Δρόσου


Όπως όλα δείχνουν, ο Πατρινός επιχειρηματίας και τέως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Δρόσος, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο κ. Δρόσος βρισκόταν εδώ και βδομάδες σε διαπραγματεύσεις με την ΚΑΕ και τον ΑΣ ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι έχει σοβαρές προθέσεις και ότι θέλει να το ψάξει πρώτα καλά (και καλά έκανε). Τελικά, αφού βεβαιώθηκε για την κατάσταση των οικονομικών του σωματείου (που μόνο ανθηρή δεν είναι), πήρε τη μεγάλη απόφαση. Η συμφωνία προβλέπει προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, οπότε ο κ. Δρόσος θα γίνει κύριος του 90% των μετοχών καταβάλλοντας περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τις διαπραγματεύσεις από πλευρά ΠΑΟΚ χειρίστηκαν ο απερχόμενος Πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΚΑΕ Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Αυτό που ήθελε ο κ. Δρόσος ήταν να ρυθμιστούν κατ' αρχήν τα χρέη προς την Εφορία και το ΙΚΑ (όπερ και εγένετο), και κατόπιν να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας με τον μάνατζερ παικτών κ. Παπαδάκη, στον οποίο ο ΠΑΟΚ χρωστούσε γύρω στα 750 χιλιάρικα. Από τη στιγμή που έγιναν όλες αυτές οι ρυθμίσεις, ο δρόμος πλέον είχε ανοίξει. Και το γεγονός ότι ο Δρόσος σπρώχνει με το "καλημέρα" 1,5 μύριο για να γίνει "κύριος" της ΚΑΕ δείχνει αν μη τι άλλο ότι έχει σοβαρές προθέσεις.
Γενικά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί ένα σοβαρό, ώριμο προφίλ, δείχνει να "οσμίζεται" τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και να έχει και αρκετό μεράκι. Μακάρι να πετύχει. Οι πρώτες του κινήσεις πάντως είναι καλές: Φέρνει ως τεχνικό διευθυντή τον Νίκο Μπουντούρη, ως τιμ μάνατζερ το Γιώργο Μπαλογιάννη, και προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τα "βάιμπς" γενικώς είναι θετικά, όλοι του ευχόμαστε καλή επιτυχία, απλά εγώ προσωπικά λυπάμαι γιατί χάθηκε μια ευκαιρία να "εκδημοκρατισθεί" λίγο ο ΠΑΟΚ, και να αναλάβει ο λαός, ο μόνος πραγματικός εγγυητής της ενότητας και της προόδου του, τις τύχες του σωματείου. Απεδείχθη ότι δεν ήταν αρκετά ώριμες οι συνθήκες, ο στόχος όμως πρέπει να παραμείνει ζωντανός, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα άτομο, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ανήκει σε έναν άνθρωπο από την Πάτρα, ξένο στην πόλη, που μέχρι χθες δήλωνε Αεκτζής. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανήκει στο Λαό του. Κι από κει και πέρα, όποιος επιχειρηματίας θέλει, μπορεί να έρχεται και να επενδύει, κι ας κατάγεται απ' όπου θέλει. Κανένα πρόβλημα. Τέλος πάντων. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, τη σκαπουλάραμε και φέτος, και πολλοί κάνουν ήδη όνειρα για Ευρώπη. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν...

5 σχόλια:

dr.SeenG είπε...

Μην ανησυχείς που ο Δρόσος δεν προέρχεται από τα μέρη μας. Ο Μπουντούρης δήλωσε εξάλλου πως άντε μπορεί να γίνει ΠΑΟΚτσής. Εκτός αυτού, πρόκειται για έναν πανέξυπνο τεχνοκράτη, που κράτησε όντως ώριμη στάση και δεν πούλησε ΠΑΟΚλίκι για να κάνει εντύπωση. Ίσα ίσα που έκανε εντύπωση με την έως τώρα στάση του.
Όσο για τη λαϊκή βάση... θέλουμε πολλάαααααα χρόνια για να την εφαρμόσουμε. Δεν μπορούμε να αντιγράψουμε κιόλας το μοντέλο της Μπαρτσελόνα.
Καλημέρα ΠΑΟΚι μου.
(Ο Γκαρσία πολύ ψυχρός... γουστάρω λέμεεεε)

takola είπε...

Και ξέρεις τι παθαίνει όποιος ξεφύγει απ' τον Πάμπλο Γκαρσία; Πέφτει πάνω στον Πάμπλο Κοντρέρας...

Καλή επιτυχία στον κ. Δρόσο (του ευχήθηκε και ο Ζαγοράκης σήμερα).

Panagiotis είπε...

Με μπέρδεψες ρε Τάκολα. Είχα την εντύπωση ότι κανένας δεν ξεφεύγει απο τον Γκαρσία...

takola είπε...

Κοίτα να δεις. Από λαρύγγι και κάτω είναι αρμόδιος ο Γκαρσία. Από κει και πέρα αναλαμβάνει το τέρας ο Κοντρέρας...

Panagiotis είπε...

Κατάλαβα ;-)