31/7/08

Ο Δάρλας στον ΠΑΟΚ


Έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Φίλιππος Δάρλας, το έμψυχο αντάλλαγμα που πήραμε από τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Χρήστου Μελίσση.

Ο Δάρλας είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 1983, κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει ύψος 1,82 μ. Αγωνίζεται κυρίως σαν αριστερό μπακ. Από μικρή ηλικία ξεχώρισε σαν ταλέντο, γι' αυτό και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ήδη σε ηλικία 18 ετών. Αγωνίστηκε αρχικά δανεικός σε διάφορες μικρές ομάδες, αλλά και στην Εθνική Ελπίδων. Από το 2005 ανήκει πλέον κανονικά στο έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού. Η καλύτερη χρονιά του ήταν η 2006-07, οπότε αγωνίστηκε σαν βασικός στον ΠΑΟ, κι αν δεν μ' απατά η μνήμη μου κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος. Πέρσι είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω, μ' αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο σε 4 παιχνίδια.

Ο Δάρλας έρχεται με τη μορφή δανεισμού για δύο χρόνια, με ρήτρα αγοράς 700 χιλιάδες ευρώ, που μπορεί να ενεργοποιηθεί και από τον πρώτο χρόνο.

Προσωπικά αισιοδοξώ ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει σημαντικά στον ΠΑΟΚ, κι ότι ο ανταγωνισμός με τον Σνάουτσνερ θα είναι έντονος και γόνιμος. Τους δανεικούς δεν τους πολυγουστάρω, αλλά θεωρώ ότι η ρήτρα έχει κυρίως συμβολική σημασία, είναι λίγο σαν τις ρήτρες που βάζει κι ο ΠΑΟΚ στα συμβόλαια των παικτών του, και τελικά αν ο Δάρλας αποδείξει ότι αξίζει να φορά τη φανέλα με το Δικέφαλο στο στήθος θα αποκτηθεί χωρίς πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω οι ρήτρες του Φερνάντες ή του Χριστοδουλόπουλου τηρήθηκαν; Όχι. Γιατί να τηρηθεί του Δάρλα; Αυτό που με ανησυχεί είναι μια φήμη που πήρε τ' αυτί μου ότι το μισό συμβόλαιο του παίκτη θα το πληρώνει ο Παναθηναικός. Αναλογιζόμενος ότι τα ύψη των συμβολαίων στον ΠΑΟ είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας, φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να αληθεύει. Και δεν μ' αρέσει καθόλου. Δεν γουστάρω στην ομάδα υπαλλήλους ξένων εταιρειών. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει. Δηλαδή στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ο Δάρλας για ποιόν θα παίξει; Το σωστό θα ήταν να πλήρωνε αυτό το ποσό ο Βγενό στον Δάρλα ντούκου, προκειμένου να δεχθεί να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟ. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Γιατί αλλιώς έχουμε περιπτώσεις σαν του Χαραλαμπίδη και του Τσίγγα. Που απέδιδαν καλά με ΠΑΟΚ όποτε ήθελε ο Παναθηναϊκός. Τέλος πάντων...

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Θα δείξει σύντομα. Αν ο Δάρλας είναι έξυπνος και δεν θέλει να καταλήξει σαν τον Τσίγγα, (που είναι τώρα, Λεβαδιακό?) θα παίξει. Από ότι είπε ο ίδιος πάντως, φαίνεται θετικό άτομο και ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Όπως και να 'χει, καλώς να έρθει, είναι σε καλή ηλικία και για να έχει κληθεί στην Εθνική πάει να πει ότι κάτι λέει σαν παίχτης.

takola είπε...

Ναι, είναι καλός. Είχε έναν τραυματισμό όμως, που τον άφησε πίσω. Για να δούμε...