24/7/08

Αποχωρεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Διοίκηση


Μας είχε "απειλήσει" και στο παρελθόν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και αναμορφωτής των οικονομικών της Γιάννης Παπαδόπουλος ότι θα αποχωρούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από το ΔΣ της ΠΑΕ. Με νύχια και με δόντια τον κρατούσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, βλέποντας πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του στην ομάδα. Πάντα βρισκόταν μια αφορμή για να κρατηθεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος και να παρατείνει την παραμονή του στην Αντιπροεδρία. Τελικά τώρα, το πλήρωμα του χρόνου έχει πλέον φτάσει. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, και θα αντικατασταθεί από τον Γιάννη Φαρλαλή. Ένα κενό δυσαναπλήρωτο σίγουρα, αλλά ας βλέπουμε και τη θετική πλευρά: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος φεύγει τώρα, γιατί ξέρει ότι το νερό έχει πλέον μπει στ' αυλάκι. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξελίσσεται ομαλά. Το πενταετές πλάνο οικονομικής εξυγίανσης εφαρμόζεται κανονικά. Ο ΠΑΟΚ βαδίζει πλέον με σιγουριά στο δρόμο της εξυγίανσης και της προόδου. Μιας προόδου την οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά του Γιάννη Παπαδόπουλου. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του Παοκτσήδικου μεγαλείου του Γιάννη Παπαδόπουλο, θα σας μεταφέρω κάποια αποσπάσματα από συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της "Εξέδρας", η οποία δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, λοιπόν, μεταξύ άλλων λέει:
Ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα, και σήμερα φτάσαμε να βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ διαφορετικό από αυτόν που παραλάβαμε. Αυτό που μου έχει μείνει πάντως, είναι ότι κατάφερα σε ολόκληρη τη θητεία μου να αποφύγω την οπαδική προσέγγιση των θεμάτων. Πίστευα κι ακόμα πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν έναν άνθρωπο που θα τον αντιμετώπιζε 100% επαγγελματικά, και εγώ κράτησα χαρακτήρα, παρά την αγάπη μου για την ομάδα.
Βλέπουμε εδώ τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Παπαδόπουλος έφερε μια επανάσταση στα διοικητικά της ομάδας. Πώς τη βοήθησε με το ψυχρό, τεχνοκρατικό βλέμμα του να ξεπεράσει προβλήματα που κανένας παράγοντας παλαιάς κοπής, όσο καλοπροαίρετος και να ήταν, δεν μπορούσε να λύσει.
Για να βοηθήσεις τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να είσαι στο διοικητικό σχήμα. Μίλησα με τον Πρόεδρο και του ξεκαθάρισα ότι θα είμαι στη διάθεσή του όποτε με χρειαστεί. Πρέπει όλοι οι Παοκτσήδες να καταλάβουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς να καπαρώνουν μια θέση στο ΔΣ.
Μαθήματα σεμνότητας και Παοκτσήδικου ήθους από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Γιατί, όπως λέει και ο τίτλος της συνέντευξης, "Είμαστε όλοι στρατιώτες".

Γιάννη Παπαδόπουλε, σε ευχαριστούμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην γλυφεις ρε καραγκοζη...κοτα!

takola είπε...

Μεγάλε, εγώ αυτά τα έγραψα στις 24/7/08. Πού ήσουν εσύ τόσο καιρό; Τώρα το θυμήθηκες να αντιδράσεις; Δεν σβήνω το σχόλιό σου, παρότι υβριστικό, για να φαίνεται επακριβώς ο τρόπος σκέψης που εγώ δεν θέλω στον ΠΑΟΚ.