16/7/08

ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη, η κλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2008-09.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το πρωτάθλημα αρχίζει την Κυριακή 31 Αυγούστου, και όλα τα παιχνίδια διεξάγονται στις 7 μ.μ. Ο ΠΑΟΚ υποχρεώνεται ήδη από την πρώτη αγωνιστική σε μια δύσκολη έξοδο στην επαρχία, καθώς αγωνίζεται με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Τη 2η αγωνιστική, η οποία γίνεται τη μεθεπόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ. Στη συνέχεια, αυτό το «σχήμα» επαναλαμβάνεται ακόμα δυο φορές διαδοχικά, βγαίνουμε δηλαδή στην επαρχία και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Τούμπα για ντέρμπι. Έτσι, την 3η αγωνιστική παίζουμε στην Κομοτηνή με τον νεοφώτιστο Πανθρακικό και αμέσως μετά με τον Άρη στην Τούμπα, ενώ την 5η αγωνιστική με τον Εργοτέλη στην Κρήτη και αμέσως μετά με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Στη συνέχεια το «σχήμα» αντιστρέφεται, καθώς αντί να βγούμε στην επαρχία υποδεχόμαστε τον Λεβαδειακό, στο πρώτο τυπικά «εύκολο» παιχνίδι της χρονιάς, ενώ αμέσως μετά έχουμε και πάλι ντέρμπι, εκτός έδρας αυτή τη φορά όμως, με τον Ηρακλή. Το ίδιο ανεστραμμένο σχήμα επαναλαμβάνεται ακόμα μια φορά, με το «ζεύγος» ΠΑΟΚ-Πανιώνιος την 9η αγωνιστική και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 10η. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με 5 παιχνίδια με «μικρές» ομάδες, εντός και εκτός έδρας εναλλάξ.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:

  • Το πρόγραμμα μας μπάζει κατευθείαν στα δύσκολα. Ήδη τις πρώτες 6 αγωνιστικές θα έχουμε παίξει 3 ντέρμπι και θα έχουμε πραγματοποιήσει 3 εξόδους στην επαρχία. Θεωρώ ότι μετά την ολοκλήρωση των αγώνων αυτών, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου, θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του πώς θα πάει ολόκληρη η χρονιά.
  • Και τα 3 προαναφερόμενα ντέρμπι, με ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό, είναι στην Τούμπα. Θεωρώ ότι τουλάχιστον τα δύο πρώτα πρέπει πάση θυσία να τα κερδίσουμε.
  • Αντιμετωπίζουμε τον νεοφώτιστο Πανθρακικό την 3η κιόλας αγωνιστική στην Κομοτηνή. Ουαί κι αλίμονο αν δεν τον κερδίσουμε!
  • Από κει και πέρα έχει μια κάποια σημασία να παρατηρήσουμε ότι ακολουθούμε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, με όποιον παίζει ο Βάζελος, αμέσως μετά παίζουμε κι εμείς, αλλά στην αντίστροφη έδρα. Αυτό δεν νομίζω να είναι και πολύ καλό, γιατί ο Βάζελος φέτος θα μπει με φιλοδοξίες, θα κάνει πολλές νίκες, και είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδες που έχουν κάνει ήδη μια ήττα και καίγονται να μην τις διπλασιάσουν.
  • Η ΑΕΚ ξεκινά με το καλημέρα με δυο ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Κάτι μου λέει ότι θα κάνει δυο ήττες…
  • Ένα αισιόδοξο, αλλά διόλου απίθανο σενάριο είναι να ξεκινήσουμε το Πρωτάθλημα με 5 σερί νίκες…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Σόρρυ φίλε Τάκολα, ήθελες να πεις 6 νίκες σερί και έγραψες 5, από λάθος υποθέτω; :ο) Αν και να σου πω, προτιμώ να χάσουμε τα μισά ντέρμπι αλλά να κερδίσουμε τα "εύκολα" παιχνίδια.

Αυτό που μάλλον θα γίνει με τον Παναθηναϊκό θα είναι να μην καταλάβει το από που θα του έρθει, λόγω υποτίμησης αντιπάλου...

Αν κάνουμε 6 νίκες σερί (φυσικά εγώ προσωπικά όπως θα θυμάσαι κάτι τέτοια πάντα τα βλέπω εφικτά) τότε πολλά γίνονται.

takola είπε...

Κοίτα, και με 5 σερί νίκες πολλά γίνονται. Από κει και πέρα, μακάρι και 30 σερί νίκες, δεν λέω όχι...