31/7/08

Αναπροσαρμόζονται τα συμβόλαια Μπαλάφα-Αραμπατζή


Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλήθηκαν οι Μπαλάφας και Αραμπατζής να συζητήσουν πρώτον την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, τα οποία λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, και δεύτερον, την υπογραφή νέων, ανανεωμένων συμβολαίων τετραετούς διάρκειας.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σωστή κίνηση. Πρώτα απ' όλα, για τον Μπαλάφα πρέπει να πούμε ότι χρειαζόταν μια τονωτική ένεση ψυχολογίας, να δείξουμε ότι τον υπολογίζουμε και πιστεύουμε σ' αυτόν. Γιατί αν δεν του κάναμε πρόταση ανανέωσης θα ήταν σαν να του λέμε ευθέως ότι δεν πιστεύουμε στην αξία του. Προσωπικά πιστεύω στον Μπαλάφα, όπως άλλωστε κι ο επίσημος ΠΑΟΚ, και εδώ πρέπει να επισημάνουμε ένα δεύτερο σημείο: Ο Σωτήρης ήταν ο μοναδικός βασικός με τόσο χαμηλές αποδοχές. Πάνω από 30 χιλιάρικα το χρόνο δεν προέβλεπε το ισχύον συμβόλαιό του. Και είναι λίγο άδικο να θεωρείται ένας παίκτης υπεύθυνος για την κακή πορεία μιας ομάδας, όταν είναι τόσο χαμηλόμισθος. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητούνται πάντα πρώτα από τα "υψηλά κλιμάκια". Και λυπάμαι που δεν είχα τονίσει το σημείο αυτό στο παρελθόν. Τουλάχιστον απ' ό,τι θυμάμαι. Απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες, ο Μπαλάφας θα αμοίβεται πλέον με 90 χιλιάδες ευρώ, κι από του χρόνου οι αποδοχές του θα αυξάνονται κλιμακωτά.

Ο Αραμπατζής είναι λίγο διαφορετική περίπτωση, γιατί ήταν ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, καθότι τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να ήταν τυχερός, τελικά. Η ουσία είναι ότι είναι φέρελπις, το συμβόλαιό του πρέπει να ανανεωθεί, και θα αμοίβεται φέτος με 110 χιλιάδες, και μελλοντικά με παραπάνω.

Απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες, οι παίκτες θα αποδεχθούν τις προτάσεις, και θα υπογράψουν τις επόμενες ημέρες τα νέα τους συμβόλαια.

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ο Αραμπατζής σαν Σερρέος είναι Παόκι 100% τα 100%. Και τζάμπα που λέει ο λόγος θα έπαιζε το παιδί. Ανυπομονώ να τον δώ σε δράση. Τον Μπαλάφα τον κράξαμε πολύ και δεν το άξιζε. Ίσα ίσα, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε πάρει αρκετές κίτρινες κάρτες, πράγμα που δείχνει ότι ή είναι άσχετος (π.χ. Ανατολάκης --σόρρυ δεν μπορούσα να κρατηθώ) ή ότι προσπαθεί. Για άσχετος δεν μου φαίνεται.. ;-)

takola είπε...

Φυσικά και δεν είναι άσχετος ο Μπαλάφας. Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό έπαιζε βασικός με τρεις κι εξήντα, που λέει ο λόγος, και τώρα που θα πιάσει λίγο χρήμα στα χέρια του θα κάθεται στον πάγκο και θα καμαρώνει τον Γκαρσία...