3/7/08

Ο Βιερίνια δανεικός για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ


Ο Βιερίνια (πλήρες όνομα Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα Φρέιτας) έχει υπογράψει εδώ και δυο μέρες μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Μετά τη χρονιά αυτή, ο Βιερίνια θα επιστρέψει στην Πόρτο, χωρίς δικαίωμα αγοράς του παίκτη από τον ΠΑΟΚ. Ο Βιερίνια βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε στη χθεσινή "πρώτη", και έμεινε έκπληκτος από το λαό του ΠΑΟΚ.

Ο Βιερίνια είναι 22,5 ετών, έχει ύψος 1.72 μ. και βάρος 70 κ. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας. Το 2006-07 είχε 7 συμμετοχές με τη φανέλα της Πόρτο, ενώ το 2007-08 αγωνίστηκε δανεικός στη Λεϊσόες, όπου είχε 22 συμμετοχές και σημείωσε ένα γκολ. Ο παίκτης αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ, δεν κατάφερα να διαπιστώσω όμως αν είναι δεξιοπόδαρος ή αριστεροπόδαρος. Ο Σάντος πάντως, μάλλον τον προορίζει για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Κύρια προσόντα του Βιερίνια θεωρούνται η ταχύτητα και η κοφτή ντρίμπλα.

Ο παίκτης αποτελούσε διακαή επιθυμία του Φερνάντο Σάντος, και γι' αυτό αποκτήθηκε, έστω κι αν δεν κατέστη δυνατό να μπει ρήτρα εξαγοράς. Σίγουρα είναι κρίμα να ξέρουμε ευθύς εξ αρχής ότι ένας παίκτης μας θα φύγει σε ένα χρόνο, θεωρώ όμως ότι πρόκειται για ένα νέο παιδί, το οποίο καίγεται να αποδείξει την αξία του στους ιθύνοντες της Πόρτο, κι επομένως θέλω να πιστεύω ότι θα τα δώσει όλα και ευελπιστώ ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ.

1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Τον βλέπω και αυτόν, σε δυό παιχνίδια το πολύ, να γίνεται Παόκι, όπως και τόσοι άλλοι.