31/7/08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΖΑΓΟΡ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


Ολοκληρώθηκε πριν από δυο ώρες η συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ συν ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαδόπουλος. Γενικά, σε αντίθεση με προηγούμενη συνέντευξη τύπου, υπήρξε διάθεση για κουβέντα, και θα έλεγα ότι το σημαντικότερο συμπέρασμα της συνέντευξης ήταν ότι οι αθλητικογράφοι της πόλης μας είναι πολύ χαμηλού επιπέδου και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Στο τέλος ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Κυριάκος παρακαλούσε να γίνουν ερωτήσεις και δεν ρωτούσε κανείς. Ο δε Πλάτων Φορόπουλος στην κοσμάρα του, κλασικά. Είναι κι αυτό ένα θέμα, δυστυχώς. Γιατί αναμόρφωση του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γίνει, αν δεν αναμορφωθούν και τα ΜΜΕ τα οποία κατευθύνουν τον κόσμο. Είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο, δυστυχώς. Θα πρέπει γι’ αυτό το λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται η ίδια και να αναφέρεται σε όλα τα θέματα που θέλει, χωρίς να περιμένει ερωτήσεις. Στην Ελλάδα ο Τύπος πρέπει να άγεται, και να μην του επιτρέπεται να οδηγεί τις εξελίξεις και την επικαιρότητα εκεί που θέλει αυτός. Άρα πρέπει η ΠΑΕ να επενδύσει σε άφθαρτα πρόσωπα στο Γραφείο Τύπου της. (Προσωπικά είμαι διαθέσιμος ;-))

Λοιπόν, επί της ουσίας ειπώθηκαν τα εξής:

Α. ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Ο Ζαγόρ επιβεβαίωσε ότι πρώτος στόχος της ομάδας για φέτος είναι η έξοδος στο ΟΥΕΦΑ. Είπε ότι πιστεύει ότι στις μεταγραφές η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή παίκτες καλούς, με πνεύμα νικητή. Αν κάνει κι άλλη μεταγραφή θα είναι ένας σέντερ μπακ (άρα δεν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας – προσθέτω εγώ).

Είπε επίσης ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κορμό παικτών που θα μένουν χρόνια στην ομάδα, άσχετα αν παίζουν ή δεν παίζουν (αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θέλει ο Θόδωρος να κρατάει στην ομάδα παίκτες που δεν παίζουν; Δεν πρέπει να αποτελείται ο κορμός από παίκτες βασικούς; Αναρωτιέμαι…). Γι’ αυτό το λόγο κλήθηκαν Μπαλάφας-Αραμπατζής χθες, και Ηλιάδης σήμερα, για να υπογράψουν νέα, πολυετή συμβόλαια. Είπε επίσης ότι κι αυτός θέλει Έλληνες παίκτες, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, και εν πάση περιπτώσει μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι καλοί ποδοσφαιριστές και ότι φορούν το Δικέφαλο στο στήθος, όχι αν είναι Έλληνες ή όχι. Για το θέμα του μέσου όρου ηλικίας που όσο πάει ανεβαίνει, δυστυχώς ΔΕΝ ρωτήθηκε. ΟΥΤΕ για το θέμα Δάρλα, που θα παίζει στον ΠΑΟΚ και θα πληρώνεται κατά 60% από τον Παναθηναϊκό (απ’ ό,τι έμαθα, 200 χιλιάδες είναι το συμβόλαιο του Δάρλα, και ο ΠΑΟΚ θα δίνει τα 80).

Για τις πωλήσεις παικτών τις υπερασπίστηκε και τις τρεις, λέγοντας ότι πουλήθηκαν στη μέγιστη τιμή. Έδωσε έμφαση σ’ αυτό, ότι πιστεύει δηλαδή ότι παραπάνω η τιμή των παικτών αυτών ΔΕΝ ανεβαίνει (-διαφωνώ, αλλά τέλος πάντων). Είπε επίσης ότι Φερνάντες και Χριστοδουλόπουλος του ξεκαθάρισαν ότι έχουν κουραστεί και θέλουν να φύγουν. Κι όταν κάτι τέτοιο μπει στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν τον κρατήσεις, σωματικά θα είναι εδώ, αλλά ψυχικά θα είναι αλλού (αυτό έγραψα κι εγώ χθες). Διαχώρισε μόνο τον Μελίσση, για τον οποίο όπως είπε ήταν σε μια μέση κατάσταση, δηλαδή και ήθελε και δεν ήθελε να φύγει. Είπε μάλιστα ότι ο παίκτης δεν ήξερε τίποτα για την πρόταση του Παναθηναϊκού (σώωωπα…) και όταν τον καλέσαν στα γραφεία ήταν ανυποψίαστος και νόμισε ότι κλήθηκε για εξηγήσεις για την κακή του απόδοση στο φιλικό της Κατερίνης (έχρηζε διευκρινίσεων αυτό, αλλά δεν έγινε ερώτηση). Τελικά η Διοίκηση τα ζύγισε όλα, κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θόδωρος, αν βάλεις δέκα πράγματα κάτω, τα οκτώ-εννιά κλίναν στο να πουλήσουμε τον παίκτη. Και το κενό θα αναπληρωθεί. Γενικά η Διοίκηση δουλεύει έτσι ώστε στο μέλλον οι ποδοσφαιριστές να θέλουν από μόνοι τους να μείνουν στον ΠΑΟΚ.

Όσο γι’ αυτούς που αποδεσμεύθηκαν, είπε ότι συναισθηματισμοί δεν υπάρχουν, ούτε φιλίες, ούτε αγάπες. Όσοι έφυγαν, έφυγαν. Τέρμα.

Είπε επίσης ότι έγινε υπέρβαση του προϋπολογισμού όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά από το πενταετές πλάνο Παπαδόπουλου με προσωπική του απόφαση, γιατί είδε ότι ο κόσμος έχει πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Έχει υπερβεί ήδη τα 15 χιλιάδες διαρκείας μετά από μια τόσο κακή χρονιά και γι’ αυτό έγινε υπέρβαση για άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ (εκεί έγινε παρέμβαση Παπαδόπουλου που δεν ήταν πολύ σαφής, αν κατάλαβα καλά η υπέρβαση ήταν για άλλο ένα 20%. Δηλαδή το αρχικό πλάνο ήταν για αύξηση 20%, και τελικά έγινε αύξηση 40% του μπάτζετ. Μάλλον κάπως έτσι).

Για το θέμα των αρχηγών είπε ότι πήγε στην Ολλανδία και ρώτησε τους παίκτες αν τους πειράζει να ορίσει η διοίκηση τους αρχηγούς και είπαν ότι δεν είχαν πρόβλημα (ας τολμούσαν να πουν και τίποτ’ άλλο, λέω εγώ). Οπότε ορίστηκαν αυτοί που ορίστηκαν (Κωνσταντινίδης-Κονσεϊσάο-Ηλιάδης) γιατί έτσι έκρινε η Διοίκηση. ΔΕΝ ρωτήθηκε ο Θόδωρος αν ο χαρακτήρας του Κονσεισάο (που πέρσι με το καλημέρα είχε αρπαχτεί με τον Νικοπολίδη) είναι ο κατάλληλος, ούτε σε ποια γλώσσα θα μιλάει με τους διαιτητές. Τέλος πάντων.

Για το αθλητικό κέντρο είπε ότι τη μελέτη έχει αναλάβει ο κ. Σεργιαννίδης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ, κι ότι ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα μπορέσει να κάνει εκεί την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν είναι πλήρως έτοιμο. Έχει βγει ένα κονδύλι από την ΠΑΕ για να πάρει μπροστά το έργο, κι άλλοι χρηματοδότες δεν υπάρχουν (ΔΕΝ αναφέρθηκε το ποσό, ούτε ρωτήθηκε, αλλά σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες θα ανέρχεται στα 600 χιλιάδες ευρώ). Η ΠΑΕ, Ο κ. Σεργιαννίδης και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι οι χρηματοδότες του αθλητικού κέντρου. ΔΕΝ ρωτήθηκε ο Θόδωρος αν σχεδιάζει να κάνει ολόκληρη την προετοιμασία του ΠΑΟΚ εκεί, μέσα στον καύσωνα και την ατμοσφαιρική μόλυνση της δυτικής Θεσσαλονίκης. Εγώ λέω ουαί κι αλίμονο αν δεν πηγαίνει η ομάδα στο εξωτερικό. Και μάλιστα θα ρωτούσα γιατί φέτος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται από μέσα Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη η ομάδα και να τρώει όλο το κατακαλόκαιρο μέσα στην πόλη.

Για την πρόσληψη του υιού Γκαγκάτση είπε ότι δεν είναι βισματική, ότι τον ξέρει χρόνια, είναι ικανότατος και έχει δύο πτυχία. Και ήδη, από τότε που ανέλαβε άλλαξαν πολλά. Και η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί σωστά (δυστυχώς ΔΕΝ τον ρώτησε κανείς αν σκοπεύει να δημιουργήσει έναν αδιάβλητο μηχανισμό προσλήψεων, κάτι σαν «ΑΣΕΠ ΠΑΟΚ», γιατί ίσως να υπάρχουν κι άλλοι ικανοί Παοκτσήδες, σαν τον Μάκη Γκαγκάτση ας πούμε, που να μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα).

Για τα τμήματα υποδομής είπε ότι τα έχουν αναλάβει οι Ελευθεριάδης-Γ.Χ. Γεωργιάδης, με τη βοήθεια των Φαρλαλή-Μιχαηλίδη από τη Διοίκηση. Έχουμε μαζέψει παιδιά απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με την ελπίδα να βγάλουμε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές.

Για το νέο γήπεδο είπε ότι θα το συζητήσει με τον Ερασιτέχνη από Σεπτέμβριο.

Για τις εξελίξεις στην ΚΑΕ είπε ότι καλωσορίζει τον κ. Δρόσο και του εύχεται καλή επιτυχία. Όλος ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια και μας πονάει όλους αν δεν πάει καλά το τμήμα μπάσκετ.

Για τον επιχειρηματία που ενισχύει την ΠΑΕ είπε ότι θεωρεί ότι πρέπει να δεχθεί να δημοσιοποιήσει το όνομά του, και γι’ αυτό τον πίεσε, κι αυτός δέχτηκε να καταρτίσει μια δήλωση, την οποία θα χαρακτήριζα μανιφέστο Παοκτσήδικης Συνείδησης. Εκεί αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στηρίζω τον ΠΑΟΚ σαν ανώνυμος Παοκτσής. Παραμένω απλός φίλαθλος και δεν προτίθεμαι να εμπλακώ διοικητικά. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, για έναν πολυμετοχικό ΠΑΟΚ, που θα σπάσει το κατεστημένο των Αθηνών».

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπαζίδη.

Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στα οικονομικά θέματα αναφέρθηκε με τη γνωστή λεπτομέρεια και σχολαστικότητα που τον διακρίνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναδεικνύεται πλέον σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τον ΠΑΟΚ.

Κατ’ αρχήν διευκρίνισε ότι φεύγει ως φίλος και παραμένει φίλος με όλα τα παιδιά στην ΠΑΕ και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με κανένα. Και κρατάει μόνο καλές στιγμές.

Είπε ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλέον έναν άρτιο μηχανογραφικό εξοπλισμό και σύγχρονα λογιστικά συστήματα, λειτουργεί σαν σύγχρονη εταιρεία και διαθέτει πλήρεις δικλείδες ασφαλείας, με πρώτη και κύρια την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία με την οποία έχει συνάψει σύμβαση για να διενεργεί ανεξάρτητους ελέγχους ανά τρίμηνο, επιπλέον των ορκωτών λογιστών που προβλέπει ο νόμος.

Προανήγγειλε ότι στην Τούμπα θα τοποθετηθούν τουρνικέ, θα ελέγχεται η είσοδος των πάντων, ακόμα και στη θύρα VIP και στα δημοσιογραφικά. Θα είναι επίσης δυνατή η αγορά εισιτηρίων μέσω ίντερνετ.

Για την ΑΜΚ είπε ότι από τέλη Αυγούστου θα προκηρυχθεί η νέα φάση, που θα κρατήσει 4-4,5 μήνες. Η ΑΜΚ είναι μονόδρομος για την εξυγίανση του ΠΑΟΚ. Είναι υποχρεωτική εκ του νόμου, ώστε να μηδενιστεί η αρνητική καθαρή θέση της Εταιρείας. Έτσι μόνο μπορεί να δοθεί το πράσινο φως για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για τα χρέη: Ο ΠΑΟΚ δεν δημιουργεί νέα χρέη. Είναι συνεπέστατος προς όλους, ιδιαίτερα προς το Δημόσιο, δηλαδή το ΙΚΑ και την Εφορία. Κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδόπουλος δείχνοντας το ήθος του «έχει σημασία για την εικόνα που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ σε όλο τον ελληνικό λαό. Όταν μια εταιρεία δεν είναι συνεπής, τότε αντιμετωπίζει προβλήματα ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο κάθε πολίτης».

Τα παλιά χρέη προς το Δημόσιο βρίσκονται στα διοικητικά δικαστήρια, εκτός απ’ αυτά που διακανονίστηκαν με τον Νόμο Ορφανού. Τα χρέη προς ιδιώτες σχεδόν μηδενίστηκαν. Ήταν γύρω στα 7 εκατομμύρια. Μείον ένα και κάτι που δεν θα ζητηθούν ποτέ. Τα υπόλοιπα πληρώθηκαν ή διακανονίστηκαν ήδη. Η ΠΑΕ δεν χρωστά ούτε ευρώ σε παλιούς ή νυν ποδοσφαιριστές. Ειδική αναφορά έκανε στον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος μας διευκόλυνε και αποδέχτηκε διακανονισμό μέχρι Ιούνιο 2009 (τώρα εγώ, για το Παοκτσηδιλίκι που μας πουλούσε ο Άγγελος δεν το θεωρώ εξυπηρέτηση αυτό, αλλά τέλος πάντων).

Όσον αφορά το φετινό ισολογισμό, ο οποίος θα κλείσει 31/12, εκτίμησε ότι θα είναι κερδοφόρος περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε δε ότι τα κέρδη αυτά μειώνουν την αρνητική θέση της εταιρείας, κι επομένως το ποσό που απαιτείται για την ΑΜΚ.

Για την Τούμπα ΕΠΕ είπε ότι δημιουργήθηκε πέρσι τον Ιούλιο και αρμοδιότητά της είναι οι πωλήσεις της μπουτίκ και το νεοσυσταθέν ΠΑΟΚ Travel, το οποίο θα είναι ένα ταξιδιωτικό γραφείο που έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 321 χιλιάδων ευρώ και είχε έξοδα 97 χιλιάδων ευρώ. Τα καθαρά της κέρδη φτάνουν αυτή τη στιγμή περί τα 80 χιλιάδες ευρώ. Για να μπουν όμως στα ταμεία της ΠΑΕ θα πρέπει πρώτα να λήξει η χρονιά και να δημοσιευθεί ο ισολογισμός.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Θόδωρος, μετά από ερώτηση της ιστοσελίδας paokworld διευκρίνισε ότι λίγοι είναι αυτοί που δυσχεραίνουν το έργο της ΠΑΕ, όχι πάνω από το 1%, και γι’ αυτό δεν πρέπει να τους δίνουμε αξία. Εμάς μας ενδιαφέρει το 99% των Παοκτσήδων, οι οποίοι «χαίρονται όταν κερδίζει η ομάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Δεν ασχολούμαστε μ’ αυτούς που στενοχωριούνται όταν κερδίζει η ομάδα (και καλά κάνουμε).

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα. Αυτό που έλαμψε πάντως ήταν το Παοκτσήδικο μεγαλείο του Γιάννη Παπαδόπουλου, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε ξέραμε μέχρι τώρα, είναι ένας άνθρωπος φοβερά λεπτολόγος, με τεράστια εσωτερική πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση και ένα ήθος σπάνιο. Αυτή του η αποστροφή ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώνει το ΙΚΑ γιατί αυτό επηρεάζει τους συνταξιούχους ήταν πραγματικά συγκινητική. Ώρες-ώρες σκέφτομαι μήπως αυτός ο άνθρωπος παραείναι καλός για το μπουρδέλο που λέγεται «ελληνική κοινωνία». Από την άλλη όμως βλέπω ότι με το Θόδωρο Ζαγοράκη μπροστάρη υπάρχει η δυναμική για να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ τη δική του πραγματικότητα, να επιβάλλει το δικό του μεγαλείο…

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στα χέρια του Δημήτρη Δρόσου


Όπως όλα δείχνουν, ο Πατρινός επιχειρηματίας και τέως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Δρόσος, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο κ. Δρόσος βρισκόταν εδώ και βδομάδες σε διαπραγματεύσεις με την ΚΑΕ και τον ΑΣ ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι έχει σοβαρές προθέσεις και ότι θέλει να το ψάξει πρώτα καλά (και καλά έκανε). Τελικά, αφού βεβαιώθηκε για την κατάσταση των οικονομικών του σωματείου (που μόνο ανθηρή δεν είναι), πήρε τη μεγάλη απόφαση. Η συμφωνία προβλέπει προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, οπότε ο κ. Δρόσος θα γίνει κύριος του 90% των μετοχών καταβάλλοντας περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τις διαπραγματεύσεις από πλευρά ΠΑΟΚ χειρίστηκαν ο απερχόμενος Πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΚΑΕ Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Αυτό που ήθελε ο κ. Δρόσος ήταν να ρυθμιστούν κατ' αρχήν τα χρέη προς την Εφορία και το ΙΚΑ (όπερ και εγένετο), και κατόπιν να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας με τον μάνατζερ παικτών κ. Παπαδάκη, στον οποίο ο ΠΑΟΚ χρωστούσε γύρω στα 750 χιλιάρικα. Από τη στιγμή που έγιναν όλες αυτές οι ρυθμίσεις, ο δρόμος πλέον είχε ανοίξει. Και το γεγονός ότι ο Δρόσος σπρώχνει με το "καλημέρα" 1,5 μύριο για να γίνει "κύριος" της ΚΑΕ δείχνει αν μη τι άλλο ότι έχει σοβαρές προθέσεις.
Γενικά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί ένα σοβαρό, ώριμο προφίλ, δείχνει να "οσμίζεται" τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και να έχει και αρκετό μεράκι. Μακάρι να πετύχει. Οι πρώτες του κινήσεις πάντως είναι καλές: Φέρνει ως τεχνικό διευθυντή τον Νίκο Μπουντούρη, ως τιμ μάνατζερ το Γιώργο Μπαλογιάννη, και προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τα "βάιμπς" γενικώς είναι θετικά, όλοι του ευχόμαστε καλή επιτυχία, απλά εγώ προσωπικά λυπάμαι γιατί χάθηκε μια ευκαιρία να "εκδημοκρατισθεί" λίγο ο ΠΑΟΚ, και να αναλάβει ο λαός, ο μόνος πραγματικός εγγυητής της ενότητας και της προόδου του, τις τύχες του σωματείου. Απεδείχθη ότι δεν ήταν αρκετά ώριμες οι συνθήκες, ο στόχος όμως πρέπει να παραμείνει ζωντανός, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα άτομο, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ανήκει σε έναν άνθρωπο από την Πάτρα, ξένο στην πόλη, που μέχρι χθες δήλωνε Αεκτζής. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανήκει στο Λαό του. Κι από κει και πέρα, όποιος επιχειρηματίας θέλει, μπορεί να έρχεται και να επενδύει, κι ας κατάγεται απ' όπου θέλει. Κανένα πρόβλημα. Τέλος πάντων. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, τη σκαπουλάραμε και φέτος, και πολλοί κάνουν ήδη όνειρα για Ευρώπη. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν...

Τρεις μήνες εκτός ο Βαγγελής


Τρεις μήνες θα χρειαστεί η αποθεραπεία του γονάτου του Λάμπρου Βαγγελή, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Περαστικά στο παληκάρι, μακάρι να επιστρέψει γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους, είναι κι ο παλιότερος παίκτης μας αυτή τη στιγμή, αλλά εγώ μπάλα στον ΠΑΟΚ δεν τον βλέπω να παίζει πλέον. Μακάρι να με διαψεύσει, αλλά για καμένο χαρτί μου φαίνεται. Σε σχέση μάλιστα με τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί στο παρελθόν, είναι απορίας άξιον πώς παρέμεινε στην ομάδα. Η ουσία όμως είναι ότι και το δικό του το συμβόλαιο λήγει το επόμενο καλοκαίρι, και δεν βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται να του το ανανεώσει...

Αναπροσαρμόζονται τα συμβόλαια Μπαλάφα-Αραμπατζή


Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλήθηκαν οι Μπαλάφας και Αραμπατζής να συζητήσουν πρώτον την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, τα οποία λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, και δεύτερον, την υπογραφή νέων, ανανεωμένων συμβολαίων τετραετούς διάρκειας.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σωστή κίνηση. Πρώτα απ' όλα, για τον Μπαλάφα πρέπει να πούμε ότι χρειαζόταν μια τονωτική ένεση ψυχολογίας, να δείξουμε ότι τον υπολογίζουμε και πιστεύουμε σ' αυτόν. Γιατί αν δεν του κάναμε πρόταση ανανέωσης θα ήταν σαν να του λέμε ευθέως ότι δεν πιστεύουμε στην αξία του. Προσωπικά πιστεύω στον Μπαλάφα, όπως άλλωστε κι ο επίσημος ΠΑΟΚ, και εδώ πρέπει να επισημάνουμε ένα δεύτερο σημείο: Ο Σωτήρης ήταν ο μοναδικός βασικός με τόσο χαμηλές αποδοχές. Πάνω από 30 χιλιάρικα το χρόνο δεν προέβλεπε το ισχύον συμβόλαιό του. Και είναι λίγο άδικο να θεωρείται ένας παίκτης υπεύθυνος για την κακή πορεία μιας ομάδας, όταν είναι τόσο χαμηλόμισθος. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητούνται πάντα πρώτα από τα "υψηλά κλιμάκια". Και λυπάμαι που δεν είχα τονίσει το σημείο αυτό στο παρελθόν. Τουλάχιστον απ' ό,τι θυμάμαι. Απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες, ο Μπαλάφας θα αμοίβεται πλέον με 90 χιλιάδες ευρώ, κι από του χρόνου οι αποδοχές του θα αυξάνονται κλιμακωτά.

Ο Αραμπατζής είναι λίγο διαφορετική περίπτωση, γιατί ήταν ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, καθότι τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να ήταν τυχερός, τελικά. Η ουσία είναι ότι είναι φέρελπις, το συμβόλαιό του πρέπει να ανανεωθεί, και θα αμοίβεται φέτος με 110 χιλιάδες, και μελλοντικά με παραπάνω.

Απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες, οι παίκτες θα αποδεχθούν τις προτάσεις, και θα υπογράψουν τις επόμενες ημέρες τα νέα τους συμβόλαια.

Ο Δάρλας στον ΠΑΟΚ


Έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Φίλιππος Δάρλας, το έμψυχο αντάλλαγμα που πήραμε από τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Χρήστου Μελίσση.

Ο Δάρλας είναι γεννημένος τον Οκτώβριο του 1983, κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει ύψος 1,82 μ. Αγωνίζεται κυρίως σαν αριστερό μπακ. Από μικρή ηλικία ξεχώρισε σαν ταλέντο, γι' αυτό και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ήδη σε ηλικία 18 ετών. Αγωνίστηκε αρχικά δανεικός σε διάφορες μικρές ομάδες, αλλά και στην Εθνική Ελπίδων. Από το 2005 ανήκει πλέον κανονικά στο έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού. Η καλύτερη χρονιά του ήταν η 2006-07, οπότε αγωνίστηκε σαν βασικός στον ΠΑΟ, κι αν δεν μ' απατά η μνήμη μου κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος. Πέρσι είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω, μ' αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο σε 4 παιχνίδια.

Ο Δάρλας έρχεται με τη μορφή δανεισμού για δύο χρόνια, με ρήτρα αγοράς 700 χιλιάδες ευρώ, που μπορεί να ενεργοποιηθεί και από τον πρώτο χρόνο.

Προσωπικά αισιοδοξώ ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει σημαντικά στον ΠΑΟΚ, κι ότι ο ανταγωνισμός με τον Σνάουτσνερ θα είναι έντονος και γόνιμος. Τους δανεικούς δεν τους πολυγουστάρω, αλλά θεωρώ ότι η ρήτρα έχει κυρίως συμβολική σημασία, είναι λίγο σαν τις ρήτρες που βάζει κι ο ΠΑΟΚ στα συμβόλαια των παικτών του, και τελικά αν ο Δάρλας αποδείξει ότι αξίζει να φορά τη φανέλα με το Δικέφαλο στο στήθος θα αποκτηθεί χωρίς πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω οι ρήτρες του Φερνάντες ή του Χριστοδουλόπουλου τηρήθηκαν; Όχι. Γιατί να τηρηθεί του Δάρλα; Αυτό που με ανησυχεί είναι μια φήμη που πήρε τ' αυτί μου ότι το μισό συμβόλαιο του παίκτη θα το πληρώνει ο Παναθηναικός. Αναλογιζόμενος ότι τα ύψη των συμβολαίων στον ΠΑΟ είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας, φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να αληθεύει. Και δεν μ' αρέσει καθόλου. Δεν γουστάρω στην ομάδα υπαλλήλους ξένων εταιρειών. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει. Δηλαδή στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ο Δάρλας για ποιόν θα παίξει; Το σωστό θα ήταν να πλήρωνε αυτό το ποσό ο Βγενό στον Δάρλα ντούκου, προκειμένου να δεχθεί να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟ. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Γιατί αλλιώς έχουμε περιπτώσεις σαν του Χαραλαμπίδη και του Τσίγγα. Που απέδιδαν καλά με ΠΑΟΚ όποτε ήθελε ο Παναθηναϊκός. Τέλος πάντων...

ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ


Έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο Πάμπλο Γκαρσία, για να γνωρίσει την αποθέωση από 1200 περίπου τρελαμένους οπαδούς του Δικεφάλου. Το "κλου" της υποδοχής ήταν ο ίδιος ο Γκαρσία, ο οποίος ήταν αμίλητος, αγέλαστος κι ανέκφραστος. Πραγματικός Κίλερ. Στις λακωνικές δηλώσεις του είπε ότι είναι απλά ένας παίκτης, κι ανυπομονεί να παίξει μπάλα. Δηλώσεις πραγματικής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας. Όχι φούμαρα και θα, θα, θα και μαλακίες. Μιλάει κατευθείαν μέσα στο γήπεδο.
Όσοι τον είδαν από κοντά, πάντως, τρόμαξε το μάτι τους. Και θυμήθηκαν μια πολύ σημαντική ρήση του Θόδωρου Ζαγοράκη: "Τέρμα τα καλά παιδιά από τον ΠΑΟΚ". Ακριβώς αυτή τη ρήση πραγματώνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Γυαλίζει το μάτι του. Τα τάκλινγκ θέλει να τα κάνει από το λαιμό και πάνω. Δεν αφήνει ούτε κουνούπι να περάσει.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΟΚΤΣΗ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ!

29/7/08

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΖ ΖΑΓΟΡ


Και πάνω που είμασταν στα χαϊλίκια μας κι ονειρευόμασταν μεγαλεία και την υποδοχή Πάμπλο Γκαρσία ("Παμπλίτο, Παμπλίτο, Παμπλίτο, κάνε ένα τάκλινγκ στο λαρύγγι του Χαβίτο"), μας ήρθε η κατραπακιά κατακούτελα και μας ξενέρωσε αγρίως.
Με τον Παναθηναϊκό, λέει, συμφώνησε ο ΠΑΟΚ, για την παραχώρηση του Χρήστου Μελίσση.
Ο παίκτης κατεβαίνει αύριο Τρίτη πρωί-πρωί στην Αθήνα για να υπογράψει. Μας τη φύλαγε για το τέλος των μεταγραφών τη δυσάρεστη έκπληξη ο Θόδωρος. Γιατί η αλήθεια είναι πως κάτι είχα ακούσει, και μάλιστα από έγκυρες πηγές, για μεταπήδηση του Μελίσση στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πολυήθελα να το πιστέψω. Κι οι πληροφορίες έλεγαν για το Δεκέμβριο, όχι από τώρα. Τζάμπα προετοιμασία του κάναμε, δηλαδή. Για να τον πάρει ο Βάζελος σε καλή φυσική κατάσταση...
Απ' ό,τι ακούγεται η μεταγραφή θα αποφέρει στα ταμεία μας άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ (πάρτι θα κάνουν οι δανειστές μας, κακό χρόνο νά 'χουνε), ενώ μας δίνουν και τον Δάρλα δανεικό (Φίλιππος Δάρλας, αν δεν τον έχετε υπόψη σας, 25χρονος μπακ με 4 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα), με το 50% του συμβολαίου του πληρωμένο και με οψιόν αγοράς. Οπότε βουλώνει και την τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ζαγόρ. Μ' ένα σμπάρο δυο τριγόνια!
Η ουσία όμως είναι ότι οι Έλληνες παίκτες της ομάδας μας, και μάλιστα οι "ενδεκαδάτοι", μειώνονται ακόμα περισσότερο, ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ συνεχίζει να ανεβαίνει (ο Μελίσσης είναι 25,5 χρονών), οι δανεικοί και μισθοφόροι αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ παράλληλα χάνουμε ένα χρησιμότατο πολυεργαλείο (παίζει σε όλες τις θέσεις της άμυνας - και αριστερό μπακ - και του κέντρου) πολύ πριν το αξιοποιήσουμε έστω και στο 50% των πραγματικών του δυνατοτήτων.
Τώρα θα πουν ορισμένοι: το ποδόσφαιρο τη σήμερον ημέρα είναι μπίζνες. Αν δεν τον πουλούσε τώρα θα έληγε το συμβόλαιό του και θα έφευγε τζάμπα. Λοιπόν, το συμβόλαιό του έληγε Δεκέμβριο του 2009. Σε ενάμιση χρόνο δηλαδή. Θεωρώ ότι υπήρχε χρόνος. Αλλά, και γιατί ρε Θόδωρε να μην του ανανεώσεις το συμβόλαιο; Θέλει να φύγει; Πόσα του δίνουν; Δώστου τα κι εσύ. Έστω σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Πάρε αυτό το καινούριο συμβόλαιο κύριε Μελίσση, κάτσε δυο-τρία χρονάκια ακόμα και μετά φύγε και πήγαινε όπου θες. Και αν καταφέρεις να φτάσεις σε τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης πήγαινε και κατευθείαν στο εξωτερικό, γιατί όχι; Τώρα θα μου πείτε, έχει ο ΠΑΟΚ χρήματα να κάνει συμβόλαιο στον Μελίσση τέτοιο που να μην σκέφτεται ολημερίς κι ολονυχτίς τα χρήματα που θα έπαιρνε αν έπαιζε στο βάζελο; Όποιος θέλει βρίσκει, απαντώ. Δηλαδή για τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Κοντρέρας πού τα βρίσκει; Γεμίσαμε υπερτριακονταετείς αλλοδαπούς μισθοφόρους και δανεικούς που σκέφτονται πότε θα τελειώσουν το αγροτικό για να γυρίσουν σπίτι τους. Έτσι χτίζονται οι ομάδες;;; Ερώτηση κάνω, δεν ξέρω την απάντηση. Την απάντηση την ξέρει ο κ. Σάντος. Ο οποίος ζήτησε δυο σέντερ-μπακ παρακαλώ (μην τυχόν κι αναγκαστεί να βασιστεί στο Μελίσση) και ψάχνει απεγνωσμένα κι αριστερό μπακ (και πάλι ο Μελίσσης ούτε που του πέρασε απ' το μυαλό). Αν τον λέγαν όμως... Μελισίνιο κι ήταν δανεικός για ένα χρόνο από την Πόρτο, τότε κρα θα έκανε ο κ. Σάντος. Κράζω το Θόδωρο, αλλά εδώ που τα λέμε, πώς να μην τον πουλήσει τον Μελίσση, όταν βλέπει ότι δεν είναι μέσα στα πλάνα του προπονητή; Αν έμενε και σκούπιζε τον πάγκο όλη τη χρονιά, ούτε 500 χιλιάρικα δεν θά 'πιανε στο παζάρι ο Μελίσσης. Οπότε τι να σου κάνει κι ο Θόδωρος;
Δεν ξέρω,μπορεί να είναι και σωστή η κίνησή του, αυτός ξέρει καλύτερα. Η αλήθεια είναι πως από πέρσι άρχισε να δείχνει σαν να μην έχει το μυαλό του στον ΠΑΟΚ ο Μελίσσης. Κι όταν μπει κάτι στο μυαλό ενός παίκτη, δύσκολα βγαίνει. Κι ούτε υπάρχουν τρόποι τη σήμερον ημέρα να επιβληθεί μια ομάδα σε έναν ποδοσφαιριστή. Όποιος θέλει να φύγει, εύκολα ή δύσκολα τελικά φεύγει. Κι οι συναισθηματισμοί δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος μιας διοίκησης, το είπε κι ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος (κάποιος βλάκας στο ραδιόφωνο συσχέτισε τη μεταγραφή Μελίσση με την παραίτηση Παπαδόπουλου. Ότι τάχαμ δήθεν έφυγε ο Παπαδόπουλος γιατί διαφώνησε με τη μεταγραφή. ΜΑΛΑΚΙΕΣ). Το βλέπουμε και στη συνοικιακή ομάδα του Χαριλάου ότι με τους συναισθηματισμούς και τους λαϊκισμούς της ζημίωσε τελικά η διοίκηση την ομάδα. Άρα δεν θέλω να κατηγορήσω το Θόδωρο για την απόφασή του αυτή. Δεν μπορώ όμως και να είμαι χαρούμενος. Χρειάζονται και κάποιοι Έλληνες σε μια ομάδα. Βλέπουμε τι πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΑΕΚ τώρα που έχασε όλους τους Έλληνες παίκτες της. Μιλάμε για παίκτες με προσωπικότητα, εξυπακούεται. Και ο Μελίσσης είχε προσωπικότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό. Και θα μας λείψει...

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Έξι χιλιάδες τρελαμένα Παόκια βρέθηκαν χθες βράδυ, μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης για να παρακολουθήσουν το πρώτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο τον Πιερικό.

Μιλάμε για μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, πολύ ζεστή και πολύ εύθυμη, με μπόλικο καλαμπούρι και τρελίτσα, που μόνο η ασπρόμαυρη φυλή ξέρει να δημιουργεί. Φαντασθείτε δηλαδή τι έχει να γίνει και στους κανονικούς αγώνες.

Κατά τ' άλλα, η ομάδα κινήθηκε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και είναι σαφές ότι θέλει ακόμα δουλειά. Για την ιστορία, νίκησε 2-1 με δυο γκολ του Ίβιτς με ισάριθμες κεφαλιές από σέντρες από τα αριστερά. Το πρώτο από στημένη φάση που εκτέλεσε ο Κωνσταντινίδης και το δεύτερο από σέντρα του Γεωργίου, ο οποίος στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκε ως αριστερός μεσοεπιθετικός.

Έχετε πάντως υπόψη ότι δεν σκοπεύω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με τα φιλικά, δε νομίζω πως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι σαφές ότι γίνονται πειραματισμοί, ενώ από την άλλη εμείς καλό είναι να κάνουμε και κάποιες διακοπές, να ξελαμπικάρουμε λιγάκι.

24/7/08

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Θα μας τρελάνει ο Θοδωρής ο Ζαγοράκης, πάει τελείωσε. Μετά τους Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς, μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη μεταγραφή "ψήνεται" για τον Δικέφαλο.
Πρόκειται βεβαίως για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον 31χρονο ουρουγουανό διεθνή αμυντικό χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από τη "Βασίλισσα", κι απ' ό,τι ακούγεται τα έχει βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ για διετές συμβόλαιο. Αν τελικά η μεταγραφή ολοκληρωθεί, θα πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει απ' το εξωτερικό να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Προσέξτε καριέρα: Τη σεζόν 2000-01 αγωνίζεται στη Μίλαν και συμπληρώνει 15 συμμετοχές στην Α΄ Ιταλίας με την κοκκινόμαυρη φανέλα. Μετά από μια σεζόν στη Βενέτσια πηγαίνει στην Οσασούνα. Από τότε παίζει διαρκώς στην Ιβηρική Χερσόνησο. Έπειτα από τρεις εξαιρετικές σεζόν με την Οσασούνα (2002-05), το καλοκαίρι του 2005 παίρνει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίζεται 22 φορές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε ως δανεικός σε Θέλτα και Μούρθια, επίσης ως βασικός σε ομάδες της Πριμέρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια μεταγραφή; Μιλάμε δε για αμυντικό χαφ λατινοαμερικάνικης νοοτροπίας. Περνάει ή η μπάλα ή ο αντίπαλος. Ποτέ και οι δύο.

Θόδωρος Ζαγοράκης-Ζήσης Βρύζας-Γ.Χ. Γεωργιάδης: Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που φέρνουν την Επανάσταση στον ΠΑΟΚ.

Ηλίας Βιολίδης, Ανδρέας Μανδρίνος, Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σπύρος Μηλιωρίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιώργος Φαρλαλής, αλλά και Γιάννης Παπαδόπουλος: Η Διοίκηση που βήμα-βήμα πραγματώνει το μεγαλείο του ΠΑΟΚ.

Αποχωρεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Διοίκηση


Μας είχε "απειλήσει" και στο παρελθόν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και αναμορφωτής των οικονομικών της Γιάννης Παπαδόπουλος ότι θα αποχωρούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από το ΔΣ της ΠΑΕ. Με νύχια και με δόντια τον κρατούσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, βλέποντας πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του στην ομάδα. Πάντα βρισκόταν μια αφορμή για να κρατηθεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος και να παρατείνει την παραμονή του στην Αντιπροεδρία. Τελικά τώρα, το πλήρωμα του χρόνου έχει πλέον φτάσει. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, και θα αντικατασταθεί από τον Γιάννη Φαρλαλή. Ένα κενό δυσαναπλήρωτο σίγουρα, αλλά ας βλέπουμε και τη θετική πλευρά: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος φεύγει τώρα, γιατί ξέρει ότι το νερό έχει πλέον μπει στ' αυλάκι. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξελίσσεται ομαλά. Το πενταετές πλάνο οικονομικής εξυγίανσης εφαρμόζεται κανονικά. Ο ΠΑΟΚ βαδίζει πλέον με σιγουριά στο δρόμο της εξυγίανσης και της προόδου. Μιας προόδου την οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά του Γιάννη Παπαδόπουλου. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του Παοκτσήδικου μεγαλείου του Γιάννη Παπαδόπουλο, θα σας μεταφέρω κάποια αποσπάσματα από συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της "Εξέδρας", η οποία δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, λοιπόν, μεταξύ άλλων λέει:
Ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα, και σήμερα φτάσαμε να βλέπουμε έναν ΠΑΟΚ διαφορετικό από αυτόν που παραλάβαμε. Αυτό που μου έχει μείνει πάντως, είναι ότι κατάφερα σε ολόκληρη τη θητεία μου να αποφύγω την οπαδική προσέγγιση των θεμάτων. Πίστευα κι ακόμα πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν έναν άνθρωπο που θα τον αντιμετώπιζε 100% επαγγελματικά, και εγώ κράτησα χαρακτήρα, παρά την αγάπη μου για την ομάδα.
Βλέπουμε εδώ τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Παπαδόπουλος έφερε μια επανάσταση στα διοικητικά της ομάδας. Πώς τη βοήθησε με το ψυχρό, τεχνοκρατικό βλέμμα του να ξεπεράσει προβλήματα που κανένας παράγοντας παλαιάς κοπής, όσο καλοπροαίρετος και να ήταν, δεν μπορούσε να λύσει.
Για να βοηθήσεις τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να είσαι στο διοικητικό σχήμα. Μίλησα με τον Πρόεδρο και του ξεκαθάρισα ότι θα είμαι στη διάθεσή του όποτε με χρειαστεί. Πρέπει όλοι οι Παοκτσήδες να καταλάβουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς να καπαρώνουν μια θέση στο ΔΣ.
Μαθήματα σεμνότητας και Παοκτσήδικου ήθους από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Γιατί, όπως λέει και ο τίτλος της συνέντευξης, "Είμαστε όλοι στρατιώτες".

Γιάννη Παπαδόπουλε, σε ευχαριστούμε!

Στον ΠΑΟΚ ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς


Ο σέντερ φορ της Αταλάντα και της Εθνικής Βοσνίας Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα φορά για τα επόμενα τρία χρόνια τη φανέλα με το Δικέφαλο στο στήθος!

Αν και η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως, είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ, αφού τα είχε βρει σε όλα με τον παίκτη, συμφώνησε και με την ομάδα, και ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται ήδη στην Ιταλία, προκειμένου να φέρει τον παίκτη στην Τούμπα για την υπογραφή των συμβολαίων.

Ο Μουσλίμοβιτς είναι γνωστό ότι αποτελούσε στόχο του ΠΑΟΚ ήδη από τον Ιανουάριο, καθώς ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει προσωπικά τον παίκτη και πιστεύει πολύ στην αξία του. Την μεταγραφή έχει εγκρίνει βεβαίως και ο Φερνάντο Σάντος, καθώς ο Μουσλίμοβιτς θεωρείται ικανός να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Δικεφάλου.

Ο Μουσλίμοβιτς θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με απολαβές που τον πρώτο χρόνο θα φτάνουν τις 500 χιλιάδες ευρώ. Η Αταλάντα θα πάρει κι αυτή μια αποζημίωση, προκειμένου να αφήσει τον παίκτη ελεύθερο, και συγκεκριμένα 600 χιλιάδες ευρώ, τα οποία όμως θα πληρωθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις.

Είναι σημαντικό ότι ο Μουσλίμοβιτς είναι σε εξαιρετική ηλικία, 27 ετών, και δεν έρχεται δανεικός, αλλά με κλειστό τριετές συμβόλαιο. Επίσης ότι εδώ και χρόνια αγωνίζεται στην Ιταλία, μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα. Τα στοιχεία της - ομολογουμένως όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακής - καριέρας του Μουσλίμοβιτς μπορείτε να δείτε σ' αυτό το άρθρο από το contra.gr. Εδώ και οκτώ χρόνια αγωνίστηκε σε μια σειρά από μικρομεσαίες ιταλικές ομάδες, από την Ρίμινι της Γ' Εθνικής, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 15 τέρματα, μέχρι την Πάρμα και την Αταλάντα της Α' Εθνικής. Πέρσι είχε 10 συμμετοχές στο Καμπιονάτο και 2 γκολ.

Η ουσία για μένα είναι ότι οι αρμόδιοι της ομάδας μας βεβαιώνουν ότι αυτός ο παίκτης θα ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο της επίθεσής μας και θα της προσδώσει άλλη ποιότητα. Ανυπομονούμε λοιπόν να τον δούμε μέσα στο γήπεδο με την ασπρόμαυρη φανέλα.

16/7/08

ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη, η κλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2008-09.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το πρωτάθλημα αρχίζει την Κυριακή 31 Αυγούστου, και όλα τα παιχνίδια διεξάγονται στις 7 μ.μ. Ο ΠΑΟΚ υποχρεώνεται ήδη από την πρώτη αγωνιστική σε μια δύσκολη έξοδο στην επαρχία, καθώς αγωνίζεται με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Τη 2η αγωνιστική, η οποία γίνεται τη μεθεπόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ. Στη συνέχεια, αυτό το «σχήμα» επαναλαμβάνεται ακόμα δυο φορές διαδοχικά, βγαίνουμε δηλαδή στην επαρχία και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Τούμπα για ντέρμπι. Έτσι, την 3η αγωνιστική παίζουμε στην Κομοτηνή με τον νεοφώτιστο Πανθρακικό και αμέσως μετά με τον Άρη στην Τούμπα, ενώ την 5η αγωνιστική με τον Εργοτέλη στην Κρήτη και αμέσως μετά με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Στη συνέχεια το «σχήμα» αντιστρέφεται, καθώς αντί να βγούμε στην επαρχία υποδεχόμαστε τον Λεβαδειακό, στο πρώτο τυπικά «εύκολο» παιχνίδι της χρονιάς, ενώ αμέσως μετά έχουμε και πάλι ντέρμπι, εκτός έδρας αυτή τη φορά όμως, με τον Ηρακλή. Το ίδιο ανεστραμμένο σχήμα επαναλαμβάνεται ακόμα μια φορά, με το «ζεύγος» ΠΑΟΚ-Πανιώνιος την 9η αγωνιστική και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 10η. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με 5 παιχνίδια με «μικρές» ομάδες, εντός και εκτός έδρας εναλλάξ.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:

  • Το πρόγραμμα μας μπάζει κατευθείαν στα δύσκολα. Ήδη τις πρώτες 6 αγωνιστικές θα έχουμε παίξει 3 ντέρμπι και θα έχουμε πραγματοποιήσει 3 εξόδους στην επαρχία. Θεωρώ ότι μετά την ολοκλήρωση των αγώνων αυτών, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου, θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του πώς θα πάει ολόκληρη η χρονιά.
  • Και τα 3 προαναφερόμενα ντέρμπι, με ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό, είναι στην Τούμπα. Θεωρώ ότι τουλάχιστον τα δύο πρώτα πρέπει πάση θυσία να τα κερδίσουμε.
  • Αντιμετωπίζουμε τον νεοφώτιστο Πανθρακικό την 3η κιόλας αγωνιστική στην Κομοτηνή. Ουαί κι αλίμονο αν δεν τον κερδίσουμε!
  • Από κει και πέρα έχει μια κάποια σημασία να παρατηρήσουμε ότι ακολουθούμε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, με όποιον παίζει ο Βάζελος, αμέσως μετά παίζουμε κι εμείς, αλλά στην αντίστροφη έδρα. Αυτό δεν νομίζω να είναι και πολύ καλό, γιατί ο Βάζελος φέτος θα μπει με φιλοδοξίες, θα κάνει πολλές νίκες, και είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδες που έχουν κάνει ήδη μια ήττα και καίγονται να μην τις διπλασιάσουν.
  • Η ΑΕΚ ξεκινά με το καλημέρα με δυο ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Κάτι μου λέει ότι θα κάνει δυο ήττες…
  • Ένα αισιόδοξο, αλλά διόλου απίθανο σενάριο είναι να ξεκινήσουμε το Πρωτάθλημα με 5 σερί νίκες…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

13/7/08

Πήραμε βραζιλιάνο σέντερ μπακ από την Οσέρ


Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από προχθές ο 25χρονος βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Μάρκος Αντόνιο Ελίας Σάντος, τον οποίο ο «Δικέφαλος» δανείστηκε για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς από τη γαλλική Οσέρ. Ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία και προπονείται υπό τις εντολές του Φερνάντο Σάντος.

Ο παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του στην Πορτογαλία και αγωνίστηκε στις Aκαντέμικα, Zιλ Bιθέντε και Λεϊρία, πριν τον αποκτήσει η Oσέρ. Πέρσι αγωνίστηκε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερα να συλλέξω, οι ετήσιες αποδοχές του θα είναι περίπου 250.000 ευρώ, ενώ η οψιόν αγοράς ανέρχεται στα 1,7 εκατ. ευρώ, που ναι μεν είναι ενδεικτική της αξίας του, αλλά απλησίαστη για τα τωρινά οικονομικά μας δεδομένα. Υπενθυμίζω ότι ταυτόχρονα με τη συμφωνία αυτή, λύθηκε κοινή συναινέσει και το συμβόλαιο του Ρουντ Κνολ. Ο Κνολ θα κόστιζε, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, το οποίο σημειωτέον θα έληγε στο τέλος της σεζόν, γύρω στις 170 χιλιάδες ευρώ. Υποθέτω ότι ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Φερνάντο Σάντος - του αρέσουν οι συνονόματοί του, φαίνεται - θα είναι καλύτερος από τον Ολλανδό. Ελπίζω όμως να αποδειχθεί και εξίσου φιλότιμος και μαχητικός, τομέας στον οποίο ο Κνολ πρώτευσε με διαφορά, χωρίς κανείς να του πει ούτε ένα ευχαριστώ.

6/7/08

Δανεικοί Πεχλιβάνης-Δελήμπασης

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Αγροτικό Αστέρα για την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο τους Στέλιο Δελήμπαση και Γιάννη Πεχλιβάνη.

Αυτό αναγράφεται σε προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ (βλ. εδώ), σχετικά με την τύχη δύο ταλέντων μας, που μας απασχόλησαν αρκετά τη φετινή χρονιά. Ο Σάντος αναφέρθηκε επανειλημμένα με χλευασμό για την αξία τους, ήδη από το Δεκέμβριο συζητιόνταν ο δανεισμός τους, οι ίδιοι εμφανίζονταν αρνητικοί, αλλά τελικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Ο Αγροτικός Αστέρας αγωνίζεται αν δεν κάνω λάθος στη β' Εθνική, ένα σκληρό και δύσκολο πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι εδρεύει στην πόλη μας, κι έτσι θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να τους παρακολουθεί από κοντά. Ελπίζω να παίζουν βασικοί και να δείξουν ότι έχουν το σθένος για να συνεχίσουν σε ψηλότερο επίπεδο. Προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, η ελληνική β΄ Εθνική είναι ένας βούρκος απ' τον οποίο δύσκολα ξεμπλέκει κανείς, αλλά ας θυμούνται τα παιδιά τον Χαριστέα και το Θεοδωρίδη, που τους είχαν στείλει δανεικούς οι αρειανοί στα νταμάρια του Βύρωνα, στον Αθηναϊκό, κι ας παίρνουν κουράγιο. Όπως αυτοί οι δυο κατάφεραν και ξέμπλεξαν και απέδειξαν την αξία τους, ιδιαίτερα ο Χαριστέας, έτσι και τα δυο δικά μας παιδιά, ας μοχθήσουν όσο περισσότερο μπορούν, ας μην το βάζουν κάτω, και είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα τους ξεχάσει, ό,τι κι αν λέει ο Σάντος. Γιατί ο Θόδωρος έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη και την πίστη του στα νέα παιδιά...

Ο Αγγελάκης υπεύθυνος PR στην ΠΑΕ

Με προχθεσινή της γραπτή ανακοίνωση (βλ. εδώ), η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας πληροφορεί ότι ο Νίκος Αγγελάκης αναλαμβάνει υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ. Ο Νίκος Αγγελάκης διετέλεσε διαιτητής Α' Εθνικής και Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης. Δεν έχει καμία σχέση με το συνονόματό του Γενικό Αρχηγό του Άρη. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal (βλ. εδώ) ο κ. Αγγελάκης δήλωσε:

«Δεν έχουν ακόμη καθοριστεί επακριβώς ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές μου. Οι συζητήσεις μου με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν μάλλον σύντομες, αφού δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση από αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν το ποδόσφαιρο όπως και εγώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω πόστο στον ΠΑΟΚ, αφού ποτέ δεν έκρυψα, ακόμη και όταν ήμουν ενεργός διαιτητής, τα συναισθήματά μου για την ομάδα».

Ομολογώ πως δεν το γνώριζα ότι ήταν Παοκτσής, αλλά αφού είναι έτσι τα πράγματα, και κρίθηκε από τη διοίκηση Ζαγοράκη ότι μπορεί να βοηθήσει, τότε καλώς να ορίσει. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσληψη μετά απ' αυτή του υιού Γκαγκάτση, κάτι που δείχνει ότι ο Θόδωρος είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την ομάδα από χτυπήματα "κάτω απ' το τραπέζι". Και πολύ καλά κάνει...

3/7/08

Ο Βιερίνια δανεικός για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ


Ο Βιερίνια (πλήρες όνομα Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα Φρέιτας) έχει υπογράψει εδώ και δυο μέρες μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Μετά τη χρονιά αυτή, ο Βιερίνια θα επιστρέψει στην Πόρτο, χωρίς δικαίωμα αγοράς του παίκτη από τον ΠΑΟΚ. Ο Βιερίνια βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε στη χθεσινή "πρώτη", και έμεινε έκπληκτος από το λαό του ΠΑΟΚ.

Ο Βιερίνια είναι 22,5 ετών, έχει ύψος 1.72 μ. και βάρος 70 κ. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας. Το 2006-07 είχε 7 συμμετοχές με τη φανέλα της Πόρτο, ενώ το 2007-08 αγωνίστηκε δανεικός στη Λεϊσόες, όπου είχε 22 συμμετοχές και σημείωσε ένα γκολ. Ο παίκτης αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ, δεν κατάφερα να διαπιστώσω όμως αν είναι δεξιοπόδαρος ή αριστεροπόδαρος. Ο Σάντος πάντως, μάλλον τον προορίζει για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Κύρια προσόντα του Βιερίνια θεωρούνται η ταχύτητα και η κοφτή ντρίμπλα.

Ο παίκτης αποτελούσε διακαή επιθυμία του Φερνάντο Σάντος, και γι' αυτό αποκτήθηκε, έστω κι αν δεν κατέστη δυνατό να μπει ρήτρα εξαγοράς. Σίγουρα είναι κρίμα να ξέρουμε ευθύς εξ αρχής ότι ένας παίκτης μας θα φύγει σε ένα χρόνο, θεωρώ όμως ότι πρόκειται για ένα νέο παιδί, το οποίο καίγεται να αποδείξει την αξία του στους ιθύνοντες της Πόρτο, κι επομένως θέλω να πιστεύω ότι θα τα δώσει όλα και ευελπιστώ ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ.

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Βερόν


Ευτυχή κατάληξη είχε εδώ και δυο μέρες η υπόθεση απόκτησης του Ρικάρντο Ματίας Βερόν. Ως γνωστόν, ο Αργεντίνος είχε έρθει στον ΠΑΟΚ το Γενάρη, δανεικός για έξι μήνες από την ιταλική Σιένα, τα δε δικαιώματά του ανήκαν εξ ημισείας στη Σιένα και τη Ρετζίνα. Τελικά, με τη βοήθεια και του ΠΑΟΚ, τα δικαιώματα του παίκτη κατέληξαν εξ ολοκλήρου στη Σιένα, από την οποία ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον παίκτη έναντι 150 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Ο Βερόν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, και οι πληροφορίες μας λένε ότι θα αμείβεται με 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για μια σπουδαία "μεταγραφή", εφόσον ο παίκτης, παρότι έπαιζε στον ΠΑΟΚ, δεν ανήκε σ' αυτόν, αντίθετα μάλιστα ανήκε εξ ημισείας σε δύο ιταλικές ομάδες, άρα ήταν μια δύσκολη, περίπλοκη επιχείρηση η απόκτησή του. Τον Βερόν τον ξέρουμε, είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρικό μυαλό σπάνιο, και δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους παίκτες να φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σημαντικό είναι επίσης ότι και ο ίδιος μας ξέρει, κι επομένως υπέγραψε στον ΠΑΟΚ όχι γιατί τον έστειλαν κάποιοι, ούτε γιατί έτσι τό 'φερε η τύχη, αλλά γιατί πραγματικά το θέλει ο ίδιος.

Ο Ματίας Βερόν είναι 27,5 ετών, έχει ύψος 1.73μ. και βάρος 72κ. Είναι παντρεμένος με Ιταλίδα, και έχει ένα μωρό. Αν και θεωρείται αμυντικός χαφ, τα προσόντα του είναι κυρίως οργανωτικά, και τέτοιο ρόλο πιστεύω ότι θα έχει τη νέα χρονιά. Είναι παίκτης νοικοκύρης, με μεγάλη ηρεμία και σιγουριά στο παιχνίδι του, εξαιρετικό κοντρόλ, καλή ντρίμπλα και σπουδαία πάσα, κυρίως ψηλή - θέλει αρκετή δουλειά ακόμη στην "κοφτή, κάθετη πάσα. Είναι εργατικός, και όταν χάνει τη μπάλα μαρκάρει. Το μεγάλο του ελάτωμα, το οποίο δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα στην Ιταλία, είναι η βραδύτητα, κυρίως στο τρέξιμο, ενίοτε όμως και στην ενέργεια, θεωρώ όμως ότι για το Ελλαδιστάν είναι μια χαρά και κάτι παραπάνω. Προσδοκώ ότι ο Ματίας, υποστηριζόμενος από δυο "δουλευτές" και "κόφτες" χαφ, θα είναι από τους πρωταγωνιστές της νέας χρονιάς και της αναγέννησης του ΠΑΟΚ.

15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ



Το κάτι άλλο ήταν αυτό που συνέβη απόψε στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ. 15 χιλιάδες Παόκια κατέκλυσαν το γήπεδο της Τούμπας. Είναι νομίζω μοναδικό φαινόμενο, αν αναλογιστούμε την εν γένει κατάσταση της ομάδας.


Επικράτησε εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποθεώθηκε, ενώ η καζούρα για τον εν διάλυσει συμπολίτη έδινε κι έπαιρνε. Το έλα να δεις έγινε όταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ των 12.200 διαρκείας της περσινής σεζόν έχει ήδη, δυο μήνες πριν από την έναρξη της σεζόν, καταρριφθεί, και ο πήχης μπαίνει πλέον στις 15, ή - γιατί όχι; - στις 20 χιλιάδες. Δεν υπάρχει κάτι που αυτή η τεράστια ομάδα να μην μπορεί να καταφέρει, και αυτό είναι κάτι που το αισθάνθηκαν πολύ καλά και οι παίκτες με τον προπονητή. Ο Φερνάντο Σάντος, δείχνοντας ότι φέτος όλα είναι διαφορετικά, δήλωσε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι κοντά μας σε όλη τη σεζόν. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, πρέπει να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ φέτος, χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων. Θα δουλέψουμε σκληρά και παιχνίδι με παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη χαρά σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι μαζί, τεχνικό επιτελείο, προπονητής, παίκτες, διοίκηση, πρόεδρος, κόσμος, προχωράμε πάνω σε ένα σχέδιο».

Θέλω να δώσετε όλοι μεγάλη βάση σ' αυτές τις δηλώσεις, να τις βάλετε καλά στο μυαλό σας, γιατί είναι σαφέστατες και δίνουν το στίγμα της νέας χρονιάς. Προς τα κει θα πορευτούμε, και σ' αυτό θα συμβάλλουμε όλοι μας. Όχι μόνο παίκτες, προπονητής, και διοίκηση, αλλά και κόσμος. Γιατί εμείς όχι μόνο δίνουμε πνοή και φτερά σ' αυτή την ομάδα, αλλά και αποτελούμε τον χρηματοδότη-αιμοδότη της. Ήδη ετοιμάζομαι να βάλω ξανά το χέρι στην τσέπη, μετά τα 420 ευρώ που έδωσα φέτος για το διαρκείας, και να πάρω και μετοχές. Το χαρτί που θα πάρω θα το ανεβάσω στο μπλογκ, και το ίδιο σας καλώ να κάνετε κι εσείς.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΠΡΟΣ ΑΙΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Ο γιός του Βασίλη Γκαγκάτση, Προέδρου της ΕΠΟ, παλιού νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κουμπάρου του Θοδωρή Ζαγοράκη, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στην ΠΑΕ. Πρόκειται για τον Χρυσόστομο Γκαγκάτση, απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχω και στο παρελθόν αναφερθεί στην πιθανότητα συνεργασίας του Βασίλη Γκαγκάτση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. εδώ), καθώς είναι πιθανή η απεμπλοκή του από την ΕΠΟ. Θεωρώ μια τέτοια συνεργασία άκρως επωφελή, καθότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλες τις σκοτεινές λεπτομέρειες της λεγόμενης «παράγκας» του ελληνικού ποδοσφαίρου και εντάσσω τη συγκεκριμένη πρόσληψη στα πλαίσια μιας τέτοιας συνεργασίας.

1/7/08

ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ


Περίπου 500 τρελαμένα Παόκια υποδέχτηκαν χθες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έναν εμβρόντητο Κοντρέρας τραγουδώντας εν χορώ:

Παμπλίτο, Παμπλίτο, Παμπλίτο
κάνε ένα τάκλινγκ στο λαρύγγι του Χαβίτο
σακάτεψε και το Σαλπιγγίδη
για τα λεφτά μας πρόδωσε το αρχίδι
κι αν βαρεθείς μετά απ' όλ' αυτά
κάντα μουνί και μες στον Πειραιά

Δεν ενστερνιζόμαστε φυσικά τα λόγια αυτά, τα οποία έχουν άλλωστε αποκλειστικά μεταφορική σημασία, αλλά πάντως...

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

Και μην ξεχνάτε: Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 19:00 έχουμε την πρώτη προπόνηση στην Τούμπα, με ελεύθερη είσοδο για όλους